894HC UCIH_01
UCI Hepàtica. Hospital Clinic
29 maig, 2018
reformesclinic_01
Reformes Hospital Clinic, Barcelona
18 novembre, 2016

Reforma de la Unitat de Cardiologia. Vall d’Hebron

VH cardio 01

Concurs per la reforma de la Unitat de Cardiología de la planta 9 de l’annex de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron

CLASSIFICACIÓ:
Segon premi

SITUACIÓ:

Barcelona

PROMOTOR:

Hospital Universitari Vall d’Hebron. Institut Català de la Salut.

SUPERFÍCIE:

1.304 m2

Descripció
La proposta de l’àrea del cor parteix de l’esquema de circulacions en forma de H, que permet l’arribada de llum natural a tots els espais i a la vegada ens permet centrar el control de ma-nera que s’optimitzen els recorreguts i la funcionalitat de totes les àrees. Al ser tres àrees diferents s’ha buscat la connexió entre elles i la claredat de circulacions. Per poder funcionar de manera independent però alhora comunicades. L’arquitectura pretén posar el focus en la persona, donant resposta a les seves necessitats. Tenim l’evidència que l’entorn construït afecta de manera directa a la nostra psique. En aquest projecte, dins del conjunt d’estudis ens hem focalitzat en l’arribada de la llum natural a totes les estances, inclús les que queden en el centre de l’àrea. Aquesta solució també ens permet obrir les vistes a l’exterior i promoure la biofília, ajudant a una recuperació més ràpida dels pacients. Seguint el mateix diàleg, a través dels colors i i diferents textures es busca hu-manitzar l’espai i fer unes estances adequades dels usuaris i promoure que se sentin acollits pels espais, amb espais càlids, acollidors i positius.