manresa_01
Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa
13 octubre, 2016
vallhebron_03.jpg
Nou bloc quirúrgic i UCI. Hospital Vall d’Hebron
7 octubre, 2016

Bloc quirúrgic d’Oftalmologia. Hospital Clínic

893CM AQO_QUI Foto 03

Bloc Quirúrgic d'Oftalmologia

SITUACIÓ:

Barcelona, Espanya

PROMOTOR:

Hospital Clínic de Barcelona

SUPERFÍCIE:

895 m2

FOTOGRAFIA:

Francisco Avia

Descripció

La nova àrea quirúrgica d'Oftalmologia ocupa una superfície de 900 m2 i disposa de quatre quiròfans amb la tecnologia més innovadora que permetrà realitzar diferents tipus d'operacions.

L’espai es vertebra pel passadís net central, des d’on s’accedeix als quiròfans i àrees de pacients, així com les àrees de suport necessàries en un bloc quirúrgic. El projecte busca el benestar dels pacients i dels assistencials, obrint els espais a la llum natural i les vistes a l’exterior. Els materials com la fusta, els colors naturals i les fotografies terapèutiques creen una atmosfera confortable, amb espais amplis i lluminosos que fonamenten la calma i la concentració en la feina.

Aquest projecte s’ha basat en conceptes de la neuroarquitectura per trobar els millors espais per les persones usuàries, a la vegada que s’han estudiat tots els recorreguts per optimitzar-ne els espais. Gràcies a l’equip multidisciplinar que hi ha treballat, s’ha arribat a fer realitat un projecte molt important per l’Hospital Clínic de Barcelona.